top of page
Фото автораУкрСВІФТ

Swift відкладає перехід на ISO 20022 до березня

Завдяки наданій Swift можливості обмінюватися повідомленнями у форматі ISO 20022 на добровільних засадах, певна кількість банків у світі вже використовує оновлені правила обміну повідомленнями для кореспондентських рахунків у системі Swift для транскордонних платежів та звітності (CBPR+) вже із серпня місяця.


Відкладення міграції Swift відбулося за декілька днів після того, як Європейський Центральний Банк (ЄЦБ) оголосив про відстрочку переходу Євросистеми на ISO 20022 на чотири місяці.


Swift прийняв рішення узгодити власний перехід на ISO 20022 зі змінами в Євросистемі, щоб бути послідовним у світлі заяви ЄЦБ та йдучи на зустріч запитів міжнародної спільноти банків та фінансових організацій, які використовують систему Swift.


Нова дата міграції призначена на 20 березня 2023 року.


Американський Кліринговий Центр (TCH) запроваджує новий стандарт у США, як і планувалося наступного року. Fedwire запланував перехід на повідомлення ISO 20022 у березні 2025 року.


Хоча перехід на нову систему супроводжується певними складнощами, нові платежі вже побудовані так, щоб мати новий стандарт із самого початку.


Наприклад, трансатлантична система миттєвих платежів Immediate Cross-Border Payments (IXB) використовуватиме повідомлення ISO 20022 за замовчуванням.


Щоб полегшити миттєві перекази в платіжному коридорі євро-долар, IXB використовуватиме платіжну схему RTP у США, використовуючи TCH, а у Європі буде використовуватися аналогічна схема RT1 з клірингом розрахунків у EBA CLEARING.


Національний банк України запланував перехід української національної платіжної платформи СЕП4 (Система електронних платежів) на ISO 20022 наступної весни.


352 перегляди0 коментарів

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page