top of page

ISO/TC 68 Фінансові сервіси: Огляд стандартів та організації діяльності TC 68

Міжнародний Технічний Комітет Стандартизації ISO/TC68 разом з українським Технічним Комітетом 199 (Фінансові Послуги) за підтримки УкрСВІФТ започаткували низку вебінарів, темою яких стане ознайомлення з роботою технічного комітету ISO/TC68 (Фінансові Послуги). Перший вебінар відбудеться у понеділок, 8 травня 2023 року, о 14:00 за Київським часом.


Даний вебінар є першим з серії чотирьох онлайн зустрічей з керівництвом та членами міжнародного комітету TC68, які заплановано провести протягом 3-х наступних місяців.


На вебінарах розглядатимуться стандарти, які вже розроблені та супроводжуються технічним комітетом TC68 та стандарти, що знаходяться у стадії розробки.

Розроблений цим комітетом стандарт ISO 20022 використовується в українській Системі Електронних Платежів (СЕП) та міжнародній мережі Swift.

Розроблений комітетом ТС68 міжнародний стандарт IBAN, який був адаптований до використання в Україні Асоціацією УкрСВІФТ, активно використовується українською фінансовою системою.


Україна повністю відмовилася від використання стандартів ГОСТ у 2022 році. Цього року наша країна переходить на європейські та міжнародні стандарти.

Вебінари проводяться англійською мовою.


Зареєструватися на перший вебінар можна шляхом переходу на посилання:

Учасники вебінарів зможуть отримати відповіді на питання щодо перспектив розвитку та практичного використання стандартів та задавати питання у чаті, зареєструвавшись на сайті.


88 переглядів0 коментарів
bottom of page